בנקאות וכספים חדשות

כעשרים מליארד ₪ בשנה נזרקים על ביטוחים מיותרים?

להשוות מחירים בסופרמרקט כבר למדנו. אך האם אנו יודעים על ביטוח כפול שיש לנו? האם ערכנו בדיקה השוואתית מקיפה של פוליסת הבריאות שלנו? מדי שנה, נזרקים על ידי אזרחי ישראל מליארדים רבים, על ביטוח כפול, על פוליסות מיותרות, ועל ביטוח דירה, שמזמן מכרתם.

מדי שנה מפסידים אזרחי ישראל בהערכה זעירה כעשרים מליארד שקלים, על ביטוחים שהם אינם צריכים, על ביטוחים כפולים שאינם יודעים על קיומם, על פוליסות ביטוח שאילו ערכו השוואת שוק, היו מגלים, שישנם פוליסות העונות לצרכיהם בצורה טובה יותר ובעלות נמוכה יותר.

אז מה עושים? אך עושים סדר בכול הבלאגן?

הדרך הקלה ביותר, היא לעבור על דף הוצאות כרטיסי האשראי שלנו. שם בדרך כלל, נמצאים מרבית ההתחייבויות החודשיות שלנו, לביטוח רכב, דירה ובריאות, ולייתר המוצרים והשרותים שרכשנו.

אם כן שלב א, לערוך הצלבה של כל ההוצאות הקבועות, ולוודא שאין תשלומים כפולים. בהמשך שלב ב’, יש לבדוק האם יש הוצאה בטוחת על רכב שמכרנו או על נכס אחר שכבר לא קיים, אך עדיין משלמים עליו פוליסה מדי חודש.

סריקה דומה יש לערוך על דף הפעולות בחשבון הבנק הפרטי, ולוודא שכל הסכומים שיוצאים מחשבוננו, מוכרים וידועים לנו, וכמובן לשאול את עצמכם שנית, האם עדיין אנו צריכים את השרות או המוצר, שבגינו, יש לנו הוצאה חודשית קבועה.

במידה וגילנו, פעולה בטוחת לא ברורה או לא מוכרת, עלינו לפנות לגוף שאליו עברו הכספים, ולברר בדיוק, על מה הייתה הוצאה זו, ולאחר מכן להחליט אם להמשיך בכך, או לבטל את ההוצאה המיותרת.

לסיכום, מעבר קבוע על דף ההוצאות של כרטיסי האשראי, והחשבון בנק שלנו, תמיד יתנו לנו מעקב הדוק על כל ההוצאות והתשלומים שלנו ובכך להימנע מהוצאה מיותרת

הרשת להגנת הצרכן

הוסף תגובה

לחץ כאן להכנסת תגובה

נגישות