בריאות ומזון מן החי

כולנו חכמים – עצות ושיטות לטיפול ובישול דגים

  1. תמיד כדאי לקנות דגים טריים. קנו דגים קפואים רק אם אין ברירה אחרת.
  2. ככה בוחרים דג נכון: חשוב לבדוק שהעין צלולה והבשר מוצק. כמו כן, שימו לב שחנות שמכבדת את עצמה תמיד תשמור את הדגים עטופים בקרח.
  3. עובדים עם טונה אדומה: זכרו תמיד להיפטר מהפס השחור שעל הדג. מדובר למעשה בפס דם. בניגוד לחיות אחרות, דם הדגים מריר, לכן לא אוכלים או מתעסקים עמו.
  4. בחירת טונה אדומה: ככל שהצבע מט – ככה הדג מת. איך בוחרים דג איכותי? לכו על זה שצבעו הכי קרוב לצבע בורדו כהה ומבריק.
  5. כשמכינים משרה אסייתי לדג? תמיד כדאי להשתמש ברוטב דגים תאילנדי. הוא הבסיס האולטימטיבי.
  6. יש לחתוך את הדג נגד הסיבים, אחרת הדג מתפרק וכל הטקסטורה שלו הולכת לאיבוד
  7. באידוי משתמשים רק בדג טרי, אחרת נרגיש טעם לוואי לא נעים
  8. אידוי תמיד כדאי לעשות על סיר במבוק שמעניק ארומה נהדרת
  9. מטגנים דג? זלפו מעט שמן על העור ולא על המחבת, אחרת הדג יתפרק. כמו כן, הטיגון יתבצע תמיד על צד העור
  10. מכינים קציצות דגים? אם התערובת קשה מדי, תמיד אפשר להוסיף קצת מים לריכוך, בדיוק כמו בבצק. כמו כן, אין צורך להוסיף לתערובת ביצה, את “אפקט ההדבקה” תקבלו כבר מבשר הדג.
נגישות